Ako som spomenula, základ polievky si môžete pripraviť ráno a potom sa s kľudom vybrať na trhy, nákupy, či na lyžovačku.
Na masle s olejom si poduste asi pol strúčika cesnaku, pridajte pol kelu nakrájaného na pásiky, trochu poduste a následne pridajte 200 g už uvarených fazúľ cannellini (kľudne môžu byť aj z konzervy ak sa vám ich nechce variť, alebo ste si ich zabudli namočiť aspon pol dňa dopredu). Pridajte majoránku a rozmarín, podlejte vodou (ja ako vždy z varenia cestovín a tak menej solím) a poduste takmer domäkka. Môžete ale nemusíte pridať trochu paradajkového pretlaku pre farbu.
Toto by bol základ. Následne tesne pred večerou či obedom polievku nechajte zovrieť a dajte do nej vhodné krátke cestoviny a dovarte ich. Poprosím, naozaj dajte cestoviny len pred jedením a nie hneď ráno, alebo kedy budete pripravovať polievku - inak vám napuchnú do neskutočných rozmerov a rozvaria sa.
Podávajte posypané pikantnejším strúhaným syrom a pokvapkané olivovým olejom.
No comments:
Post a Comment