Leto sa pomaly končilo a tak aj moje cukety pomaly prestávali rodiť, ale kvitli ešte ako najaté. Tak som pozbierala ich kvety a hlavne mladé výhonky - konce rastlín, ktoré som odtrhla presne tam, kde sa mi dali zlomiť.
Z týchto ingrediencií som pripravila výborné a hlavne ľahké cestoviny.
Vo vriacej osolenej vode domäkka povarte cuketové výhonky. Ak náhodou máte aj nejakú malú cuketku, tú nevarte, je dostatočne mäkká. Rovnako ani nevarte kvety, len z nich vyberte piestik. Nebojte sa, že ich roztrhnete, nechceme ich plniť.
V druhom hrnci dajte variť cestoviny.
Na panvicu dajte olej a cesnak, ktorý podusíte, kým neucitite jeho vôňu. Následne pridajte cuketku (ak máte), sparenú zeleninu, soľ a kvety. Premiešajte. Ak je omáčka suchá, pridajte olej.
Sceďte cestoviny, pridajte do panvice a spoločne prehrejte. Posypte syrom.
Rovnaký trik sa dá použiť aj s tekvicovými výhonkami a malými tekvičkami. Len tam pozor na kvety, ktoré bývajú vďaka pietsiku omnoho horkejšie. Ja preto odrežem celú spodnú časť kvetu.
No comments:
Post a Comment