Brokolica nad parou, s olejom a citrónom, brokolica s cesnakom a chili udusená na panvici, polievky, nákypy. Nákypy? Nuž prečo nie. Hlavne ak máte tak ako ja, veľa brokolice a málo miesta v chladničke.
Radosť z varenia a chuť zeleniny
Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.
Monday, 31 March 2014
Brokolicový nákyp
Nasa brokolica konečne prestala robit male ruzicky brokolic, ktore som poctivo kazde dva tyzdne oberala - 4 mesiace sme jedli brokolicu - povedzme, že to je dosť času nato, aby si človek vymyslel niekoľko zaujímavých receptov.
Brokolica nad parou, s olejom a citrónom, brokolica s cesnakom a chili udusená na panvici, polievky, nákypy. Nákypy? Nuž prečo nie. Hlavne ak máte tak ako ja, veľa brokolice a málo miesta v chladničke.
Recept je naozaj banálny: rozmixujte, alebo nadrobno nakrájajte dusenú brokolicu. Pridajte vajce, strúhaný syr typu Hiadlovec, soľ, korenie, rikotu (tvaroh), muškátový oriešok a dajte zapiecť do rúry na asi 20 minút. Ja som hotový nákyp potom ešte podávala so syrovouomáčkou, ci horčicou, pikantou alebo dokonca BBQ omáčkou. Koľko ľudí, toľko chutí.
Brokolica nad parou, s olejom a citrónom, brokolica s cesnakom a chili udusená na panvici, polievky, nákypy. Nákypy? Nuž prečo nie. Hlavne ak máte tak ako ja, veľa brokolice a málo miesta v chladničke.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment