Tak som ich urobila hneď dve. Jednu plnenú tekvicou a druhú kelom, či dusenou brokolicou.
Základ na cesto je vždy rovnaký: potrebujete 200 g múky (miešanej, celozrnnej, bielej, špaldovej - akej len chcete, ale na formu s priemerom 28 cm jej treba 200 gramov), soľ, trošku oleja, ja som pridala aj trošku bieleho vína a toľko vody, koľko cesto poberie - je potrebné, aby ste vymiesili elastické cesto, ktoré necháte trošku odpočinúť.
Na tekvicovú plnku si v miske zmiešajte udusenú tekvicu, nivu, trošku strúhaného syru, muškátový oriešok, soľ, korenie a nahrubo nasekané orechy.
Na kelovú resp. brokolicovú plnku potrebujete dusenú zeleninu, pridajte strúhaný syr, vajce, soľ, korenie a je to.
Cesto si rozvaľkajte, vložte do formy, naplňte plnkou a dajte piecť do rúry na asi 30 až 45 minút. Každá rúra pečie inak.
No comments:
Post a Comment