Túto jednoduchú jablkovú tortu netreba skoro ani piecť. Ak totižto do plnky nepoužijete vajcia, ale napríklad takú želaténu či krém, stačí vám ju dať na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť a môžete podávať.
Pripravte si 200 g keksov a asi 75 g masla, ktoré spoločne rozmixujete v kuchynskom robote na sypkú zmes. Tú potom dajte do formy vystlanej papierom na pečenie a uťapkajte. Ono je to vlastne klasický postup na cheesecake.
Následne na plnku potrebujete 7 očistených a odjadrených väčších jabĺk (množstvo regulujte podľa totho ako veľmi máte jablká radi), dva tégliky tvarohu, cukor podľa chuti (cca 150 g) a ja som teda použila aj dve vajcia a škoricu. Všetko spoločne rozmixujte v robote, nalejte na keksový korpus a dajte piecť do predhriatej rúry na asi 30 minút.
Ako som napísala, môžete v tvarohu použiť želatínu a vtedy nemusíte vôbec zapínať rúru, alebo tam pridajte krém, či Zlatý klas.
Ja mám jablkové torty veľmi rada asi aj preto, lebo mi pripomínajú babie leto a jeseň a hlavne sú jednoduché na prípravu a dajú sa urobiť na mnoho spôsobov. Ani také expres štrúdľa z lístkového cesta s domácim krémom nieje zlá :)
No comments:
Post a Comment