Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 15 September 2014

Jogurtové semifreddo

Nech sa páči pokračovanie mojich domácich zmrzlín. Semifreddo s jogurtom.


Potrebujete 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g jemného tvarohu, 250 ml jogurtu, 100 g cukru, 20 ml mlieka na rozpustenie želatíny.

Postup je jednoduchý. Nechajte podľa návodu rozpustiť želatínu. Vyšľahajte cukor so smotanou, pridajte tvaroh, jogurt a  dajte do formy. Najjednoduchšie je použiť formu na plumcake - ake je pevná vystľte ju potravinárskou fóliou, aby sa vám ľahšie vyberal. Ak máte silikónovú tak ste vyhrali :)

Mám aj recept na semifreddo bez tvarohu. V tomto prípade potrebujete 300 ml smotany, ktorú vyšľaháte s 30 g cukru a zmiešate so želatínou a pol kilom jogurtu.

Dajte do mrazničky minimálne na dve hodiny, aby semifreddo stvrdlo. Podávať ho môžete s medom, rôznym ovocím, aj kompótom. Jedná sa o zdravý a jednoduchý olovrant, ale v prípade, ak ho urobíte v malých jednoporciových formách, je to skvelý dezert na záver obeda či večere s priateľmi.

P.S. na dochutenie môžete použiť aj med a cukor variovať podľa toho, či máte radi sladké alebo nie.
P.S. skúste vynechať želatínu.
P.S. primiešajte rôzne druhy ovocia do jogurt a uvidíte, že zakaždým vytvoríte iný zákusok.

No comments:

Post a Comment