Nech sa páči pokračovanie mojich domácich zmrzlín. Semifreddo s jogurtom.
Potrebujete 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g jemného tvarohu, 250 ml jogurtu, 100 g cukru, 20 ml mlieka na rozpustenie želatíny.
Postup je jednoduchý. Nechajte podľa návodu rozpustiť želatínu. Vyšľahajte cukor so smotanou, pridajte tvaroh, jogurt a dajte do formy. Najjednoduchšie je použiť formu na plumcake - ake je pevná vystľte ju potravinárskou fóliou, aby sa vám ľahšie vyberal. Ak máte silikónovú tak ste vyhrali :)
Mám aj recept na semifreddo bez tvarohu. V tomto prípade potrebujete 300 ml smotany, ktorú vyšľaháte s 30 g cukru a zmiešate so želatínou a pol kilom jogurtu.
Dajte do mrazničky minimálne na dve hodiny, aby semifreddo stvrdlo. Podávať ho môžete s medom, rôznym ovocím, aj kompótom. Jedná sa o zdravý a jednoduchý olovrant, ale v prípade, ak ho urobíte v malých jednoporciových formách, je to skvelý dezert na záver obeda či večere s priateľmi.
P.S. na dochutenie môžete použiť aj med a cukor variovať podľa toho, či máte radi sladké alebo nie.
P.S. skúste vynechať želatínu.
P.S. primiešajte rôzne druhy ovocia do jogurt a uvidíte, že zakaždým vytvoríte iný zákusok.
No comments:
Post a Comment