Okrem prvej možnosti, sú všetky správne. Sušené paradajky, ktoré sa sušia práve kvôli tomu, aby boli ľahko skladovateľné a dostupné po celý rok, je potrebné najprv uvariť a naložiť do oleja spoločne s rôznymi prísadami a až následne sú vhodné na konzumáciu či ďalšie varenie.
Tu je recept. Do hrnca si dajte zovrieť vodu a pridajte ocot podľa chuti, radšej však pridajte viac octu, ktorý vám umožní uskladniť paradajky na dlhšie obodobie. Povarte v zmesi paradajky asi 5 minút, resp. kým nezmäknú. Následne ich vyberte a nechajte na čistej utierke odtiecť a 24 hodín vysušiť. Pre istotu ich prikryte aj druhou utierkou. Po uplnutí 24 hodín, si pripravte čisté poháriky a viečka. Do pohárikov podávajte cesnak, bobkový list, chili, klinčeky, oregáno (resp. prísady podľa vašej chuti), paradajky a celé to zalejte olejom. Nemusíte nutne použiť olivový, podaria sa vám rovnako dobre aj so slnečnicovým. Zatvorte a vysterilizujte. Nechajte aspoň týždeň odstáť na tmavom mieste a po otvorené v chladničke. Konzumujte buď ako predjedlo, alebo v niektorých receptoch ako príchuť do jedál.
No comments:
Post a Comment