Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 8 September 2014

Semifreddo allo zabaione

Publikujem na želanie jednej klientky, ktorej pri prechádzke horúcim Rímom tento zákusok veľmi zachutil.


Inak sa jedná takmer o domácu zmrzlinu. Príprava zákusku je veľmi jednoduchá a existujú ho nespočetné varianty - s jogurtom, kávou, tiramisu, rôznymi ovocnými príchuťami atď. Keby som mala viac miesta v mrazničke, tak ho narobím do zásoby.

A že je jednoduchý, o tom sa môťete presvedčiť aj vy sami.

V miske šľahačom zmiešajte 2 celé vajcia a 2 žĺtka spoločne s 8 lyžicami cukru. Následne pridjte 2 lyžice rumu, či koňaku. Varte celá vo vodnom kúpeli, kým nezhustne - asi 10-15 minút. Stále miešajte. Vypnite a za občasného miešania nechajte vychladnúť. V miske vyšľahajte 250 ml šľahačkovej smotany spoločne s lyžicou cukru a vanilkou. Zmes vmiešajte pomaly do varenej zmesi.

Formu vysteľte transparentnou fóliou (ak ho chcete vytiahnuť) - ak nie, rozdeľte ich do malých mištičiek a dajte na 12 hodín do mrazničky.

Krém môžete obzvláštniť amaretami, mandľovými keksami, kúskami ovocia.  Záleží len na vašej chuti. Podávajte posypané kakaom, či čokoládou, ropzdrvenými keksami. Letná mňamka.

No comments:

Post a Comment