Jednoduché a výdatné jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj so zbytkov čakanky, ktorá vám zostala z niektorého z našich predchádzajúcich receptov.
V prípade, že vám čakanka nezostala, postupujte nasledovne.
Umyte ju a odtrhnite asi jednu tretinu stonky zdola, ktorú vyhodíte. následne ju uvarte vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Sceďte, vyžmýkajte a pokrájajte na kúsky.
Strukoviny - v mojom prípade bielu fazuľu, ale môžete použiť aj cícer či hrachor, si vopred namočte a následne uvarte v kuchte spoločne s bobkovým listom a šalviou. Nezlievajte, ale uchovajte vodu.
V hrnci si na cibuľke poduste cesnak a cibuľku, pridajte chili (ak chcete) a uvarené a nakrájanú čakanku. Spoločne poduste asi 10 minút, pridajte strukoviny a prilievajte toľko vody, podľa toho akú hustú polievku chcete mať. Dochuťte soľou a bylinkami - šalviou. Varte spoločne asi 10 minút.
Podávajte s hriankou.
No comments:
Post a Comment