Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 23 April 2015

Čakanková polievka so strukovinami

Jednoduché a výdatné jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj so zbytkov čakanky, ktorá vám zostala z niektorého z našich predchádzajúcich receptov.


V prípade, že vám čakanka nezostala, postupujte nasledovne.
Umyte ju a odtrhnite asi jednu tretinu stonky zdola, ktorú vyhodíte. následne ju uvarte vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Sceďte, vyžmýkajte a pokrájajte na kúsky.

Strukoviny - v mojom prípade bielu fazuľu, ale môžete použiť aj cícer či hrachor, si vopred namočte a následne uvarte v kuchte spoločne s bobkovým listom a šalviou. Nezlievajte, ale uchovajte vodu.

V hrnci si na cibuľke poduste cesnak a cibuľku, pridajte chili (ak chcete) a uvarené a nakrájanú čakanku. Spoločne poduste asi 10 minút, pridajte strukoviny a prilievajte toľko vody, podľa toho akú hustú polievku chcete mať. Dochuťte soľou a bylinkami - šalviou. Varte spoločne asi 10 minút.

Podávajte s hriankou.

No comments:

Post a Comment