Dnes je naozaj deň, keď človek potrebuje nejakú podporu v tvare čkoládovej torty. Už od včera večera prší a nevyzerá to, že ba hodlalo prestať. tak som potrebovala morálnu podporu a vytvorila ju z čokolády.
Vy by ste si dali tiež? Nuž nieje nič ľahšieho, pretože netreba miešať bielky ani vajcia (torta ich neobsahuje), musíte len zmiešať mokré prásady so suchými a rozpustiť čokoládu. Ale tú môžete nahradiť aj kakaom, len potom musíte upraviť pomer tuku. Originálny recept vlastne obsahuje kakao nie čokoládu.
Na 20 cm tortovú formu potrebujete:
200 g múky, 3 ČL kakaa, 1 ČL sódy, 100 g cukru, 250 ml letnej vody, 1 ČL citrónovej šťavy (ja som použila limoncello, ale môžete hocijakú likér aký máte doma, višňový, rum, alebo žiadny), 60 ml oleja.
Zmiešajte suché a mokré prísady, vlejte do formy a pečte v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180 stupňoch.
Ja som namiesto kakaa použila 100 g čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli, priliala som 1 PL oleja a vodu a do toho som primiešala suché prísady. Už som nepoužila 60 ml oleja, iba tú jednu lyžicu.
Uvidíme dokedy mi zostane, ale ak sa nezmení počasie asi to dlho nevydrží...
No comments:
Post a Comment