Ešte mám chvíľu čas pred kosením trávnika a tak stihnem napísať aj druhý post. Tentokrát je to alsaský slaný koláč, všeobecne známy ako quiche lorraine.
Mali sme doma pór a robiť cestoviny sa mi nechcelo. Tak som sa rozhodla pre tento koláč.
Na plnku potrebujete podusený pór zmiešaný so smotanou, soľou, korením, syrom. lnka nemá byť tekutá ale hustá, skôr aby sa dala roztrieť po koláči.
Na samotné cesto potrebujete 250 g rikoty či hladkého tvarohu, soľ, 200 ml oleja a dostatok múky na vypracovanie hladkého cesta. Premiesime, dáme aspoň na polhodinu odležať a následne rozvaľkáme do požadovaného tvaru a na hrúbku cca pol centimetra. Dáme do plechu, potrieme plnkou a dáme na polhodinu do vyhriatej rúry zapiecť.
Músím povedať, že mne osobne sa cesto s rikotou páčilo veľmi, pretože bolo veľmi chrumkavé. Veď skúste a uvidíte.
No comments:
Post a Comment