Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 8 April 2019

Acquacotta, alebo varená voda

ahojte,

ja viem, ja viem, veľmi dlho som sa neozvala. Zistila som však, že medzi deťmi a prácou nakoniec stále točím dookola tie isté recepty. Maximálne teraz hľadám ideálny recept na waffle, ktorým som úplne prepadla.

Par dní dozadu sme tu mali úplne šialené počasie. Ráno lialo ako z krhly a bola zima a na obed sme chodili v krátkych rukávoch a večer? No hádajte: lejak. Tak sme si povedali, že na večeru si urobíme typickú polievku z oblasti severného Lazia, Maremma - acquacotta, čo v preklade znamená asi toľko ako varená voda.

Varená voda, pretože to bola typická polievka, ktorú si pastieri hovädzieho dobytka mohli uvariť zo surovín, ktoré našli na pastve.

Ja som do hranca dala mrkvu, cibuľu, zeler, zemiaky, cuketu a čakanku, vsetko nakrájané na kúsky a nechala som variť až do zmäknutia. Osolila som, pridala bylinky podľa chuti: majorán a saturejku v našom prípade a bolo hotovo.

Podávali sme ju s vareným vajcom a opečeným chlebom. veru dobre nás všetkých zahriala.




No comments:

Post a Comment