Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday, 31 December 2013

Obložené zemiakové placky

Zemiakové placky, haruľa, baba - koľko mien má jedno z najobľúbenejších slovenských jedál??

A čo takto si ho ešte aj nejakým spôsobom oživiť, hlavne pokiaľ Vám z predchádzajúceho dňa niekoľko z nich zostalo a vy už neviete, čo s nimi?

Tu som pripravila obložené haruľky - záležitosť naozaj 5 minút a efekt je zaručený.


Vezmite zvyšné zemiakové placky - tak znie najjednoduchsia verzia. Dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a obložte podľa chute. My sme urobili placky s:
1. salámou
2. horčicou a salámou
3. salámou a mozzarellou
4. nivou
5. horčicou a údeným syrom - použite prosím oštiepok
6. pikantou (papriková drť pripravená z papriky a kápie) a mozzarellou
7. pikantou a enciánom
8..... záleží len od vás, čo si na ne dáte....

Dajte zapiecť do predhriatej rúry na asi 5 minút - stačí, aby sa roztopil syr.

Zmizli v priebehu niekoľkých minút, tak boli asi dobré. Dáte si?





No comments:

Post a Comment