Tak vám tu ponúkam recept na výborný francúzsky slaný koláč.
Na cesto dajte zmiesiť do kuchynského robota 250 gramov múky, 100 g tuku/masla, soľ a aj potrebujete trošku vody, aby sa cesto zlepilo.
Na plnku na cibuľke uduste domäkka pokrájanú červenú kapustu, posoľte, okoreňte, pridajte koriander, rímsku rascu a podrvené borievky. Duste.
V ďalšej miske zmiešajte 4 vajcia, 200 ml smotany alebo creme fraiche, 100 g strúhaného syra, 2 ČL chrenu a 4 PL horčice, dochuťte.
Cesto dajte do vymastenej formy, naplňte zmesou červenej kapusty a zalejte smotanovou zmesou - nesmie byť veľmi tekutá.
Dajte piecť do rúry na asi tak 45 minút.
Pre nevegetariánov odporúčam pridať na vrch opečenú slaninku a tak dať zapiecť.
No comments:
Post a Comment