Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday, 31 December 2013

Slaná torta z červenej kapusty

Že z červenej kapusty viete urobiť len šalát, alebo prílohu k mäsu a knedli?

Tak vám tu ponúkam recept na výborný francúzsky slaný koláč.


Na cesto dajte zmiesiť do kuchynského robota 250 gramov múky, 100 g tuku/masla, soľ a aj potrebujete trošku vody, aby sa cesto zlepilo.

Na plnku na cibuľke uduste domäkka pokrájanú červenú kapustu, posoľte, okoreňte, pridajte koriander, rímsku rascu a podrvené borievky. Duste. 
V ďalšej miske zmiešajte 4 vajcia, 200 ml smotany alebo creme fraiche, 100 g strúhaného syra, 2 ČL chrenu a 4 PL horčice, dochuťte. 

Cesto dajte do vymastenej formy, naplňte zmesou červenej kapusty a zalejte smotanovou zmesou - nesmie byť veľmi tekutá. 

Dajte piecť do rúry na asi tak 45 minút.

Pre nevegetariánov odporúčam pridať na vrch opečenú slaninku a tak dať zapiecť.



No comments:

Post a Comment