Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 11 January 2014

Polievka s cícerom a špaldou

Vynikajúca zimná polievka na zahriatie urobená za pár minút.


Pre dve osoby potrebujete 100 g cíceru, vopred namočeného alebo z konzervy, a 100 g špaldy alebo pšenice, ktorú takisto vopred namočte. Pokiaľ ste si namočili cícer, dajte ho variť spoločne s bylinkami do tlakového hrnca.

Medzičasom si v hrnci dajte domäkka podusiť na oleji alebo na masle mrkvu a zeler. Pridajte cesnak a dva stredne veľké zemiaky nakrájané na kocky. Poduste, podlejte vodou, pridajte bylinky, soľ, uvarený cícer a namočenú špaldu a spoločne varte asi 20 minút.

Dochuťte, ak chcete pridajte chili. V Toskánsku pridávajú do tejto polievky aj čerstvé hríby, ktoré som ja síce nemala, ale pridala som sušené a povarila ich spoločne. Bolo to naozaj výborné.

No comments:

Post a Comment