Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 30 January 2014

Zemiakový nákyp

Že recept na zemiakový nákyp už máte? Ale garantujem vám, že nie takýto. 





Ako vždy potrebujete už uvarené zemiaky - ja som jednoducho použila zemiaky, ktoré nám zostali od obeda. Rozpučte ich a pridajte vajcia, strúhaný syr (tvrdý a aj udený), soľ, korenie. Hotovo, práve ste v priebehu dvoch minút vytvorili základnú masu.

Teraz máte niekoľko možností. Ako prvé si vymastite zapekaciu formu a vysypte ju strúhankou.

Následne môžete do zemiakov primiešať napríklad dusenú zeleninu ( hrášok, fazuľku, pór, brokolicu, cuketu), alebo opečenú klobásku či šunku - ak to bez mäsa neviete vydržať. Môžete primiešať aj nakrájanú mozzarellu. Celú masu vlejte do formy a dajte zapiecť. Rovnako môžete masu rozdeliť na dve časti, najprv dať jednu, na ňu vložiť plnku ( napríklad takú dusenú čakanku - použite napríklad tento návod na spracovanie čakanky) a mozzarellu, prikryte druhou časťou plnky a zapečte.

Zapekáme asi 15-20 minút pri 180 stupňoch, na záver zapnite gril. Je lepšie pripraviť si nákyp trošku skôr a dať mu čas, aby vychladol - tak sa vám bude ľahšie krájať a zachová si svoj tvar.

No comments:

Post a Comment