Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 10 February 2014

Ravioli plnené endíviou s pórovo-orechovou omáčkou

Keďže deň bez dobrého jedla je strateným dňom a u nás sa včera celý deň len osieval dážď, tak som sa rozhodla pripraviť tento časovo o niečo náročnejší recept. Ale nakoniec sa ukázal ako hračka.




Potrebujete vopred na cibuľke udusené endíviu a scarolu - čo sú vlastne typy zimného šalátu, ktoré keďže horkejšie a hlavne tvrdšie, je lepšie vopred spariť vo vriacej vode a následne ďalej tepelne upravovať.











Dajú sa z nich vyrobiť vynikajúce slané torty, plnky do cestovín a aj rizotá.

Takže si ich poduste na cibuľke, nechajte vychladnúť a zmiešajte so strúhaným syrom, muškátovým orieškom - ja som použila rikotu, vy skúste vyskúšať tvaroh alebo čerstvý ovčí syr. A navyše všetko som zmiešala v mixéri - zjednodušíte si život.

Cesto na cestoviny je takisto jednoduché pripraviť si - kuchynský robot vám vždy pomôže: počítajte jedno vajce na osobu a na jedno vajce 100 g múky. Takže všetko dajte do robota s nožom na sekanie, pridajte štipku soli a spustite. Akonáhle uvidíte, že váš robot začína vydávať zvláštne zvuky a že cesto sa zlepilo a tvorí v miske chuchvalce, vypnite, vyberte cesto a krátko o premieste na doske. Nechajte aspoň pol hodinu odležať.

Medzičasom si môžete pripravuť omáčku: na masle poduste pór, pridajte podrvené orechy a smotanu, soľ, korenie a prehrejte. Hotovo.

Samotné ravioli môžete robiť vykrajovačom na pirohy: rozvaľkajte si cesto, vykrojte, naplňte, zatvorte, hotovo. Dajte variť do vriacej vody, nechakte asi 2 minúty plávať a následne premiestnite do panvice s omáčkou, kde ich prehrejete, premiešate a posypete strúhaným ovčím syrom. Podávajte.

Mne ešte zostalo dostatok cesta aj na urobenie domácich rezancov - tak prečo nie?


No comments:

Post a Comment