Potrebujete vopred na cibuľke udusené endíviu a scarolu - čo sú vlastne typy zimného šalátu, ktoré keďže horkejšie a hlavne tvrdšie, je lepšie vopred spariť vo vriacej vode a následne ďalej tepelne upravovať.
Dajú sa z nich vyrobiť vynikajúce slané torty, plnky do cestovín a aj rizotá.
Takže si ich poduste na cibuľke, nechajte vychladnúť a zmiešajte so strúhaným syrom, muškátovým orieškom - ja som použila rikotu, vy skúste vyskúšať tvaroh alebo čerstvý ovčí syr. A navyše všetko som zmiešala v mixéri - zjednodušíte si život.
Cesto na cestoviny je takisto jednoduché pripraviť si - kuchynský robot vám vždy pomôže: počítajte jedno vajce na osobu a na jedno vajce 100 g múky. Takže všetko dajte do robota s nožom na sekanie, pridajte štipku soli a spustite. Akonáhle uvidíte, že váš robot začína vydávať zvláštne zvuky a že cesto sa zlepilo a tvorí v miske chuchvalce, vypnite, vyberte cesto a krátko o premieste na doske. Nechajte aspoň pol hodinu odležať.
Medzičasom si môžete pripravuť omáčku: na masle poduste pór, pridajte podrvené orechy a smotanu, soľ, korenie a prehrejte. Hotovo.
Samotné ravioli môžete robiť vykrajovačom na pirohy: rozvaľkajte si cesto, vykrojte, naplňte, zatvorte, hotovo. Dajte variť do vriacej vody, nechakte asi 2 minúty plávať a následne premiestnite do panvice s omáčkou, kde ich prehrejete, premiešate a posypete strúhaným ovčím syrom. Podávajte.
Mne ešte zostalo dostatok cesta aj na urobenie domácich rezancov - tak prečo nie?
No comments:
Post a Comment