Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday, 27 February 2014

Chlebové košíčky s dvojakou plnkou

Celkom zábavný  recept, ktorý mi prišiel na um listujúc kuchársku knižku.
Potrebujete naň hlavne toastový chlieb, ktorému ste odkrojili kôrku a na plnky, rôzne druhy zeleniny a omáčok a syr.



Ja som použila dve plnky:
1. ugrilujte si baklažán, nakrájajte údený syr a pripravte paradajkovú omáčku
2. poduste tekvicu, poduste huby, zmiešajte, dochuťte a pridajte parenicu

Ako plnky môžete použiť aj čerstvú zeleninu nakrájanú na kúsky, feta syr, varené vajíčko - fantázii sa medze nekladú.

Toastové chleby rozvaľkajte na tenko na pracovnej doske, potrite maslom a vyložte ním muffinkové formičky. Dajte piecť do rúry na asi 10 minút, vyberte a nechajte vychladnúť. Následne naplňte plnkami a dajte zapiecť do rúry, kým sa nerozpustí syr.

Ako jednohubky na večeru či obed s priateľmi - určite nimi urobíte dojem a je to detská hračka ich vyrobiť.

No comments:

Post a Comment