Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 27 February 2014

Focaccia s tekvicou a okrúhlicou

Asi ste už pochopili, že mám priveľa tekvíc - a to ich ešte rozdávame kolegom, priateľom a rodine.... A varíme z nich chutné recepty - ako je táto focaccia s tekvicovo-okrúhlicovou plnkou. Mne osobne sa okrem chute páčil aj farebný kontrast medzi zelenou okrúhlicou a oranžovou tekvicou.



Čo je okrúhlica, už viete - aj to, ako ju pripravovať. Takže ju oblanšírovanú vo vriacej vode poduste na cesnaku spoločne s chili a dosoľte. Zmiešajte s dusenou tekvicou. Ak je zmes privlhká, pridajte strúhanku. Inak primiešajte vajce, strúhaný syr a dosoľte, ak treba. Plnka je hotová.

Priravte si pizzove cesto: rovneké, aké robíte napríklad pre kysnuté koláče, len mlieko nahraďte vodou. Nič iné vymýšľať nemusíte. Vymieste, nechajte vykysnúť, následne rozdeľte na dve časti, premieste a nechajte znovu vykysnúť. Následne rozvaľkajte na pomúčenej doske na dva pláty, jeden väčší ako druhý. Ten väčší vložte do okrúhlej vymastenej formy, navrch dajte plnku a zakryte druhým plátom. Pevne uzatvorte boky, aby plnka nevykukla von - asi tak ako to vidíte na obrázku.


Pečte vo vyhriatej rúre pri asi 200 stupňoch cca 40 minút. Záleží od rúry, každý sa reguluje podľa tej svojej.
Nechajte trošk uvychladnúť a nakrájajte.



No comments:

Post a Comment