Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday, 20 January 2014

Prekladaná zapekaná tekvica

Poznáte recept na prekladané baklažány či cukety s mozzarellou? Tak tento recept sa dá vytvoriť aj s tekvicou.


Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale určite s ním nedajte odradiť.
Tekvicu nakrájajte na plátky asi pol centimetra hrubé (použite kuchynský robot), osoľte ich a obaľte v strúhanke - následne ich vypražte do fritéze domäkka. Pripravte si aj bešamelovú omáčku a nakrájajte mozzarellu na kocky. Následne vymastite formu a začnite skladať vrstvy - najprv vrstvu tekvice, následne bešamelovú omáčku a mozzarellu. Takto pokračujte až do použitia všetkých ingrediencií. Mali by ste končiť syrom.

Dajte zapiecť do rúry na asi 25 minút a následne ešte aj zagrilujte.

No comments:

Post a Comment