Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday, 20 January 2014

Vyprážané tekvicové guľky

Predjedlo na aké sa tak ľahko nezabúda.


Ak vám náhodou zostalo trochu z dusenej tekvice, tak zvyšok môžete použiť na tento recept. Ja osobne uprednostňujem urobiť všetku tekvicu na jeden raz buď v hrnci alebo upiecť v rúre. Tak ju mám pripravenú na rôzne recepty a nemusím sa neustále zabávať s jej pečením, či dusením.

Takže rozmačkanú tekvicu zmiešajte v miske s vajcom, soľou, korením, strúhaným syrom a strúhankou - cesto by malo byť kompaktné a suchšie. Nechajte vychladnúť a následne s ním môžete pracovať. Mokrými rukami vytvorte z cesta guľky, ktoré naplníte kockou mozzarely a obaľte ich v trojobale (múka, vajce, strúhanka). Následne vyprážajte. Konzumujte hneď po vypražení - vtedy sú najchutnejšie.

No comments:

Post a Comment