Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday, 20 January 2014

Slaná torta plnená tekvicou

A zase tu máme sezónu tekvíc, respektíve jej receptov. Dnes som vybrala niektoré z mojich obľúbených.
Táto torta je extrémne jednoduchá na prípravu, hlavne ak máte doma už hotové lístkové cesto a vy neviete, čo pripraviť na večeru.

Vyberte lístkové cesto z mrazničky. Ako prvé si poduste asi 350 g tekvice domäkka a osoľte ju. Pretlačte, pridajte tvaroh, strúhaný syr, 2 vajcia, korenie, muškátový oriešok a ak je príliš vodnatá trošku strúhanky.

Lístkovým cestom vyložte pečiacu formu, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Papier je lepší z toho dôvodu, že potom ju ľahšie vyberiete z formy. Ak máte formu s odoberateľným dnom, použite ju. Pridajte plnku, prehnite rohy, alebo ľubovoľne dozdobte zvyšným lístkovým cestom a dajte pieť do predhriatej rúry na asi 35-45 minút.

No comments:

Post a Comment