Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 20 January 2014

Zimná zelenina z rúry

Tento recept je vhodnou prílohou nielen k omelete, ale aj k rôznym druhom mäsa.Je chutným hlavným jedlom ako aj prílohou. Záleží len na vás, pre čo sa rozhodnete.

Potrebujete naň všetky možné druhy zimnej koreňovej zeleniny, zemiaky, tekvicu, mrkvu, petržlen, zeler, čierny koreň a podobne. Očistite ich, dajte do misy z jánskeho skla, osoľte, pridajte bylinky podľa chute a ľubovôle, cibuľu nakrájanú na väčšie časti, olej a premiešajte. Zakryte vrchnákom a dajte piecť do predhriatej rúry na asi 40 minút pri 200 stupňoch. Miešajte len jemne, aby sa vám zelenina nerozmačkala, ale uchovala si svoju formu. 

No comments:

Post a Comment