Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 12 January 2014

Niečo na potešenie: ovsené keksíky

V škole robili predvianočné trhy a každá trieda si mala vymyslieť s čím sa prezentovať, pekne to zabaliť a hlavne predať. Šiestaci sa rozhodli pre tieto ovsené keksíky, ktoré ste si však nekupovali upečené, ale!! všetky sypké prísady vtipne navrstvené a zabalené v peknej fľaške, aby sa nepomiešali a k tomu bol pribalený návod na upečenie, spoločne s ingredienciami, ktoré bolo ešte treba pridať.

A tu je výsledok:
Potrebujete 1 vajce, 130 g roztopeného masla, 100 g cukru, štipku soli, 150 g múky, pol sáčku prášku na pečenie, 30 g ovsených vločiek (rozmixovaných alebo nakrájaných), 30 g hrozienok. Všetko spoločne premiešajte a lyžičkami davajte na plech vedľa seba kôpky cesta.
Pečte pri 170 stupňoch asi 12-15 minút.

Poznáte to, keď váš muž, ci potomok chodia okolo plechu a neustále niečo zobkajú, až nakoniec zahlásia, že ak ich neodložím, nič z nich do večera neostane?

No comments:

Post a Comment