Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 20 January 2014

Tekvicová omeleta

Chuť na večeru a na niečo čerstvého, poprípade niečo, čo môžete podávať so šalátom alebo ako jednohubky v prípade nepredvídanej návštevy?


 Poduste na oleji cibuľku, pridajte tekvicu nakrájanú na kocky a poduste domäkka. Asi 5 minút pred koncom pridajte napríklad listový špenát, či listy šalátu, ktoré spoločne podusíte. V miske rozbite dve vajcia (pre dve osoby - následne zvyšujte počet), primiešajte zeleninu, trošku mlieka, soľ, korenie a syr a premiešajte.

Formu na pečenie vymastite, môžete vysypať aj strúhankou, vylejte do nej plnku a dajte piecť do rúry pri asi 180 stupňoch až kým nebude stuhnutá.

Nakrájajte na kocky, tak ako to vidíte na obrázku a podávajte napríklad so šalátom - takým cviklovým, aby ste vytvorili pekný farebný kontrast.



No comments:

Post a Comment