Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 3 September 2015

Baklažánové vejáre

Na záhrade nám skončila sezóna baklažánov. Po všetkých tých receptoch nám už neostalo miesto ani v mrazničke na nejaké tie záchranné dusené baklažány a plody boli aj tak primalé nato, aby z nich bol nejaký veľký osoh.

Ale keď sme k nim pridali jednu cuketu a paradajky, oboje nakrájané na tenké pásiky, tak to už bola iná reč. Vznikol baklažánový vejár.


Baklažán si po dĺžke nakrájajte na pásiky, ale bez toho aby ste prekrojili plod na konci pri stopke. Náslewdne ho nasoľte a nechajte chvíľu odležať kým si na tenké plátky nakrájate paradajky, cuketu a druh výraznejšieho syru, môže byť aj dobre priúdený.

Týmito plátkami prekladajte baklažán. Teda do každej medzery medzi dvomi baklažánovými plátkami vložte paradajku, cuketu a syr. Osoľte, okoreňte a obylinkujte. Polejte olivovým olejom a ja som ho aj podliala trochou vody a dala piecť do predhriatej rúry na asi tak 40 minút. Ale to záleží od veku baklažánu, množstve jeho vody a na vašej rúre. Môžete ho aj otočiť asi tak v polovici pečenia, aby sa prigrilovala aj druhá strana.

Podávané s pečenými paradajkami to bola jednoducho mňamka.


No comments:

Post a Comment