Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 4 February 2016

Bôb s mangoldom v paradajkovej omáčke

Toto jedlo si môžete pripraviť aj deň vopred, pretože je jedným z tých, ktoré keď si postoja, chutia ešte lepšie. A navyše má dve varianty: hustejšiu ako právarok a riedkejšiu ako polievku. Tak sa aspoň nemusíte obávať, že ste tam dali priveľa vody.


Na osobu musíte rátať cca 70g sušeného bôbu, ktorý si dáte na noc namočiť a ráno v kuchte uvaríte spoločne s bobkovým listom. Časovo vám to zaberie asi 20 minút.

Medzičasom si na cibuľke poduste sušené paradajky (ja som použila tie nakladané v oleji) a asi 4 kusy normálnych paradajok. Pridajte soľ, chili a mangold nakrájaný na kúsky. Jeho množstvo závisí od toho, ako veľmi vám chutí. Poduste asi 10-15 minút, občas podlejte vodou. Následne pridajte uvarené a scedené bôby a podlete vodou - napríklad z varenia cestovín, či zeleninovým vývarom.

Duste spoločne asi 15 minút. Následne sa musíte rozhodnúť, či to chcete podávať ako prívarok, čio ako polievku. Podávame s hriankami potretými cesnakom.

Dobrú chuť.


No comments:

Post a Comment