Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 4 February 2016

Chrumkavé chlebové placky s pórom a orieškami

Jednoduché a veľmi dobré predjedlo, či ľahký olovrant, ktorý máte pripravný v mihu sekundy a každý si na ňom pochutí.

Chlebové placky som urobila doma, ale kľudne môžete použiť napríklad pita chlieb a zapiecť ho v rúre. Podávajte teplé.



Na placku potrebujete 150g celozrnnej múky zmiešanej s 50g hladkej múky - môžete použiť rôzne zmesi múk, alebo sa ria´dte podľa toho, čo chladnička dala. Pridajte kvapku oleja, soľ a toľko vody, koľko cesto popije, aby bolo vláčne. Vymieste a nechjate odpočinúť kým si na panvici podusíte na masle pór. Ja som použila tri malé póry na jednu placku. Ďalej si nasucho na panvici opražte orechy.

Vyvaľkajte cesto buď na kruh alebo na štvorec, či obdĺžnik. Dajte na plech vystlatý papierom na pečenie a nožom predrežte trojuholníky, či štvorce, na ktoré by ste to neskôr radi pokrájali. Tak sa vám to celé bude ľahšie krájať.

Dajte piecť asi na 20 minút. Následne nato dajte pór, orechy a ak chcete aj trochu syru s výraznejšou chuťou. Ešte zapečte a môžete podávať.

No comments:

Post a Comment