Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 27 February 2016

Brokolicové muffinky

Hľadala som nejaké zaujímave jedlo na olovrant, či večeru a v časopise som natrafila na tento recept. Následne ho vyskúšala a musím povedať, že boli výborné a dokonca môžete obmieňať zeleninu : brokolicu, karfiol, hrach, tekvicu - len ich najskôr musíte tepelne upraviť.


Potrebujete 250 g múky, 6 g prášku do pečiva, 200 g tepelne upravenej brokolice či inej zeleniny, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, 80 g údeného syru, 20 g strúhaného parmezánu, 30 g oleja, soľ a korenie. Zmiešajte všetko dohromady: najprv mokré prísady a následne suché. Rozdeľte do muffinkových formičiek a pečte pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Slané muffinky sa vynikajúco hodia aj ako predjedlo či jednohubky, na piknik alebo oslavu na záhrade.

No comments:

Post a Comment