Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 27 September 2016

Baklažánové kapsičky

A so tu znovu!!!! Po naozaj dlhšej odmlke sa vám znovu ozývam s novými receptami. Tentokrát som urobila baklažánové kapsičky, pretože v záhrade nám navzdory tomu, že už je jeseň aj podľa kalendára, ešte stále veselo rastú baklažány, papriky a paradajky. No a môj mužík znovu zasadil cukety a čuduj sa svete, do mesiaca vyrástli a zarodili aj ony..takže na konci septembra máme aj čerstvé cukety.

No ale vráťme sa k môjmu receptu.


Funguje výborne ako zaujímavé predjedlo či vo viacnásobnom množstve aj ako ľahký hlavný chod.

Potrebujete podusené baklažány, ktoré osolíte, dochutíte bylinkami podľa chute a pridáte strúhaný parmezán. Pripravíte si slané palacinky s pažítkou. Dlhšie a pevnejšie stonky pažítky si odložte, pretože ich ešte budete potrebovať.

Teraz prichádza tá najzábavnejšia časť. Vezmite palacinku, naplňte ju asi jednou lyžicou zmesy, uzatvorte ako kapsičku a zaviažte pažítkou. Podľa skúsenosti vám poradím, aby ste neťahali príliš silno a obtočili pažítku dvakrát okolo kapsičky.

Podávajte na podstieľke z paradajkovej omáčky. Môžete konzumovať teplé či izbovej teploty.

No comments:

Post a Comment