Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 29 January 2017

Baklaburger

No konečne som tu opäť. Po dlhšom, vlastne až príliš dlhom období odmlky sa hlásim znovu ku slovu. Konečne som našla čas stiahnuť do počítača staré foto z leta a predstavujem vám upravený hamburger pre nás - jedákov zeleniny. Prosím privítajte baklaburger!!!!!



Príprava je naozaj jednoduchá. V podstate potrebujete žemľu, pizzu, niečo, do čoho tú fašírku dáte.
Ďalej potrebujete šalát podľa vašej chute: so semiačkami, jablkami, balzamikovým octom, paradajkami...ako som povedala, ten si pripravíte podľa toho na čo máte chuť a čo máte v chladničke.

A teraz prichádza na rad recept na baklažánovú fašírku. Vezmite baklažán, pokrájajte ho na kocky, poduste na oleji a cesnaku domäkka a dávajte pozor, aby cesnak neprihorel, keďže baklažán má tendeciu pôsobiť ako špongia a vsiaknuť všetok olej, Následne vychladnutý baklažán zmiešajte s vajkom (počet vajec určite podľa množstva baklažánu), sušenou mätou, pridajte soľ a korenie, trošku muškátového orieška a trochu stráhanky. Dobre premiešajte a ak sa vám zo zmesy dajú tvoriť fašírky (najlepšie mokrou rukou), obaľte ich v strúhanke a vypražte.

A môžete aranžovať baklaburgery .. Nech sa páči.

No comments:

Post a Comment