Ja som vysadená na slané torty. Môžete ich urobiť s akoukoľvek plnkou a akýmkoľvek cestom, počnúc lístkovým a končiac doma robeným. Vážne sa na nich môžete vyhrať a vždy Vám a Vašim hosťom budú chutiť. U mňa tvoria podstatnú súčasť jedálnička.
Keďže tu máme sezónu tekvíc, a keďže tekvicu sú dobre uskladniteľné ak boli obraté zrelé, tak sa z nich budeme tešiť celú zimu. No a samozrejme aj z tekvice sa dá urobiť slaná torta.
Cesto si robím sama a potrebujem cca 200 g múky - na formu o priemere 25 cm. Múku miešam v rôznorakom pomere, používam celozrnnú, hladkú, kukuričnú, ražnú - ale nikdy nie viac ako 3 typy a hladkej vždy viac, pretože dobre viaže ostatné múky. Do zmesi múk pridáme štipku soli, trochu oleja, premiešame a za stáleho miešania prilievame vodu, až kým nevytvoríme nelepkavé cesto. Vyberieme z misky a na doske premiesime. Necháme odpočinúť.
No comments:
Post a Comment