Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday, 26 April 2013

Favó - bôby s paradajkami a chlebom

Ďalšou zeleninou, ktorá mi vydáva svoje plody na jar je bôb. Včera sme si z neho urobili prvé jedlo - večeru a vybrali sme si favó, recept pochádzajúci z alpskej časti Talianska.
Očistený bôb si pripravte vedľa sporáka.
V hrnci na oleji speňte cibuľku, pridajte paradajkový pretlak a bôb (asi 200 g na osobu) a spoločne povarte. Kým sa varí, nakrájajte tmavý chlieb na kocky, ktoré na masle opečte do veľmi chrumkava. Do hrnca s bôbom pridajte po 15 minútach na kocky nakrájané paradajky a hlavne nejaký kravský syr, ja som použila aj nivu. Hotovo. Podávajte posypané opraženým chlebom.
Pôvodný recept si vyžaduje aj uvarené malé polievkové cestoviny. My sme si ich spravili, ale bolo to zbytočne sýte a zbytočne veľa. Takže nabudúce bez toho.


No comments:

Post a Comment