Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Wednesday 7 August 2013

Baklažánové muffinky s jogurtovo-baklažánovou nátierkou

Tento recept je fajn, pretože v ňom prakticky môžete použiť všetky zeleninové zvyšky, ktoré máte.


Poduste si na cibuľke baklažán a papriku. V hrnčeku  si dajte nabobtnať napríklad pohánkovú drť (ktorú som použila aj ja), alebo napríklad proso. Následne to dajte uvariť v slanej vode. V miske zmiešajte pohánku/proso so zeleninou, syrom a jedným vajkom. Dajte do foriem na muffinky a pečte v rúre asi 20 minút.

Za ten čas si pripravte nátierku-podusený baklažán  zmiešajte v mixéry s jedným strúčikom cesnaku, soľou, jogurtom a mätou. Hotovo. Nátierka je výborná aj ako príloha k hrianke.

Vyberte z rúry a vychutnajte su pekný obedík alebo večeru.

No comments:

Post a Comment