Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday, 8 August 2013

Tekvica na sladkokyslo

Keďže v lete a pri vysokých teplotách sa človeku veľmi jesť nechce, tak som včera na večeru urobila na tekvicu na sladkokyslo a dusenú papriku na cibuľke s paradajkami.


Tekvicu na sladkokyslo si spravíte jednoducho. Tekvicu nakrájajte na tenké kúsky a ugrilujte. To je jednoduchšia a dietnejšia verzia. Tá originálna hovorí o fritovanej tekvici.
Dajte do misky a zalejte zálievkou. Tú si pripravíte z octu, vody, cukru, soli a korenia, ktoré ste zvarili.
Zalejte tekvicu a nechajte marinovať.Na záver posypte čerstvými bylinkami - v mojm prípade som použila bazalku.

No comments:

Post a Comment