Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Wednesday 7 August 2013

Paprikovo-baklažánová torta

Mali sme oslavu výročia sobáša, tak sme sa rozhodli osláviť ho piknikom. Tak som pripravila paprikovo-baklažánovú tortu, baklažánové muffinky a k tomu baklažánovo-jogurtovú nátierku.



Tu je recept na slanú tortu. Poduste na cibuľke papriku nakrájanú na kúsky a rovnako aj baklažán. Duste až do zmäknutia. Následne primiešajte postrúhaný udený syr. A plnka je hotová.
Cesto môžete použiť buď lístkové, alebo si ho urobte sami. Na formu s priemerom 28 cm zmiešajte 200 g múky, soľ, olej a vodu. Mieste, až kým vám nevznikne elastické cesto. Nechajte oddýchnuť. Následne rozvaľkajte, naplňte plnkou a dajte zapiecť do rúry na asi 30 minút.

No comments:

Post a Comment