Máme v záhrade kvaku...pomerne veľa kvaky, ale nejako som na internete nenašla žiadny recept, kde by nebolo mäso. Moja polovička však minulý rok robila tieto tortičky s kvakou a syrom taleggio a ja som od neho len recept prebrala a doplnila.
Na oleji si poduste jednu mrkvu a jednu velkú kvakupokrájanú na kúsky - ja som ich nakrájala na kocky. Pridajte vopred uvarenú alebo zvyškovú ryžu. Na štvorcovú formu so stranou o dĺžke 25 cm som potrebovala 140 g ryže - dala som celozrnnú, ale kľudne môžete použiť aj normálnu.
Pridajte jedno vajce, strúhaný syr - údený je najlepší, dosoľte, a dokoreňte, pridajte bylinky podľa uváženia (podľa mňa majorán, tymián, oregano alebo rozmarín). AK je hmota tekutejšia pridajte strúhanku.
Následne dajte do vymastenej formy a dajte zapiecť asi na 20 minút do predhriatej rúry. Následne posypte strúhaným parmezánom a strúhankou a na 5 minút zapnite gril.
Toto jedlo je vhodné pripraviť aj deň vopred, pretože odstáty nákyp sa lepšie krája.
No comments:
Post a Comment