Zemiaky a brokolica v tomto ročnom období sú na našom stole snáď každý deň. A predsa som tento výborný a rýchly nákyp urobila až teraz. Aj to len preto, lebo bolo treba vymyslieť niečo na večeru na dva dni a bez soli pred dcérku. Potom sme ho ochutnali a skonštatovali sme, že so soľou si ho spravíme aj pre nás. Tak tu je.
Podusila som si na masle najemno nakrájanú cibuľku a potom ju dala do misky. Očistené zemiaky narajbete na plátky. Rovnako môžete použiť aj kvaku či tekvicu, ktoré narajbete na plátky. Zemiaky a brokolicu som asi 5 minút varila vo vriacej vode, aby zmäkli. Následne ich v miske zmiešajte s cibuľkou, bylinkami.
Zapekaciu misku vymastite a vysypte strúhankou.
Do misky dajte najprv vrstvu zemiakovo-brokolicovej zmesi, naň nadrobte rikotu, či tvaroh. V prípade dospeláckej verzie, môžete použiť aj nivu či iný syr podľa vašej chuti. Zakryte zvyškom zmesi, posypte strúhankou a parmezánom a dajte zapiecť pri 180 stupňoch na asi 15 minút.
Pokiaľ si myslíte, že zmes je príliš suchá, prilejte do nej vodu, v ktorej sa varila zelenina, či pre dospelých môžete použiť smotanu, mlieko a vajce.
No comments:
Post a Comment