Po dlhšej letnej odmlke, ktorú som strávila na Slovensku, sa Vám všetkým znovu ozývam. ... Nič nové som síce nevarila, ale prepracovala a doplnila som niektoré staršie recepty. Respektíve som sa inšpirovala tým, čo dala chladnička.
A v jednom z našich prípadov to boli práve uvarené zemiaky a na cibuľke podusená cuketa.
S trochou fantázie sa z týchto dvoch prísad dajú vyťažiť minimálne 2 jedlá a obidve vynikajúce na piknik v prírode.
Do zmesy z cukiet a zemiakov primiešajte syr - ja som dávala údený syr a encián, ale môžete použiť aj bryndzu - bylinky ako napríklad mätu (podľa mňa je skvelá s cuketou), dosoľte a dokoreňte a touto zmesou môžete plniť napríklad také lístkove cesto, z ktorého vytvarujete taštičky, navrchu ich narežete, aby mala para kade unikať, potriete vajkom a dáte piecť dozlata do predhriatej rúry.
Ak ste zmes neminuli celú tak ako ja (opäť raz som to prehnala a plnky urobila omnoho viacej ako mi v skutočnosti bolo treba), tak do nej pridajte vajko, poprípade ešte jedno a strúhanku. Premiešajte, aby zmes držala pokope a dajte sa do tvarovania fašírok, ktoré vypražíte alebo opečiete na panvici.
Oboje môžete podávať aj studené!!
Tak hor sa na piknik...
No comments:
Post a Comment