Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 23 August 2015

Papriky na dva spôsoby

Okrem paradajok máme veľa aj paprík. Tie sa rovnako dajú konzumovať v omáčke na cestoviny či v slanej torte alebo ako jednoduchá príloha.

No a práve tej jednoduchej prílohe som sa venovala aj dnes.




Pre jeden z receptov je základom klasická na cibuľke dusená paprika. Aj tento recept sa však s pomocou malých trikov dá premeniť na výbuch chutí. Nadrobno si nasekajte kapary, olivy, cesnak a pridajte k dusenej paprike. Nechajte spoločne dusiť asi 5 minút, kým zmes zľahka neskaramelizuje. Následne posypte bazalkou. Hotovo.

Na druhý recept, ktorým sú zapekané paradajky, potrebujete očistené a na väčšie pásy nakrájané papriky, ktoré naukladáte do zapekacej nádoby. Posypte cesnakom, kaparami, olivami, oregánom, polejte olivovým olejom a zapekajte v rúre asi 20 minút.

Variácie na zapeknaé papriky nájdte aj tu. Mne z tých paprík zostalo - tak vyskúšam ako chutia ako plnka na pizzu dnes večer.

No comments:

Post a Comment