Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Saturday 13 April 2013

Cícerový prívarok

Skvelý a ľahký recept, ktorý môžete ľubovoľne obmieňať. Pridať trochu cestovín, či opečenú hrianku na záver. Čo však vynechať nemôžete je niekoľko povinných kvapiek olivového oleja na tanieri.

Tento recept pre dve osoby požaduje: 170 g namočeného cíceru, paradajkový pretlak podľa chuti, cibuľu, mrkvu a zelerovú vňať, rozmarín. Málo ingrediencií - skvelý výsledok.
Cícer si namočte deň vopred a potom ho uvarte v tlakovom hrnci spoločne s bobkovým listom a rozmarínom. Medzičasom si v hrnci na olivovom oleji poduste nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler, kým nezmäknú. Pridajte paradajkový pretlak podľa chuti, ja som dala asi 1 dcl, ale to záleží od toho ako veľmi chcete cítiť chuť paradajok. Vhoďte do hrnca aj rozmarín, prilejte vodu a duste spoločne asi 10 minút.
Pridajte zliaty cícer, ktorý môžete aj trošku roztlačiť, aby vám prívarok zahustil. Ak je veľmi vodnatý, máte dve možnosti, buď ho bez pokrievky necháte bublať, aby sa voda odparila, alebo pridáte na kúsky nalámané špagety, ktoré vám to zahustia. Už nemusíte variť, špagety samé dôjdu aj v horúcej vode.

Ak máte ešte chuť, opečte si hrianky, potrite cesnakom (nie ak sa chystáte večer von ako my), nakrájajte, dajte do taniera, pridajte prívarok, polejte olivovým olejom. A je to.

No comments:

Post a Comment