Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 15 April 2013

Špargľová torta

Že torty môžu byť len sladké??? Nie, ja vás s mojimi receptami presvedčím, že to tak nieje.

Keďže je jar a sezóna špargle je v plnom prúde, tak som sa po včerajšej prechádzke záhradou vrátila s hrsťou plnou špargle. Otázka, čo s ňou ma nasmerovala k odpovedi: spravme so tortu.
Na plnku potrebujete: špargľu,ktorú očistíte a uvaríte do mäkka a potom nakrájate na 2 cm kúsky, 3 vajcia, jeden uvarený a roztlačený zemiak, syr, soľ, korenie - všetko spolu v miske jednoducho zmiešate.

Na cesto potrebujete (na tortovú formu s priemerom 28 cm): 200 g múky, 80 g tuku (margarínu alebo masla), soľ, 1 vajce - zmiesite dohromady, ak sa vám nedá zmiesiť, pridajte o troške vodu. Ja to robím na kuchynskom robote - je to rýchlejšie a viem lepšie dávkovať vodu v prípade potreby. Vyberte z robota, premieste na doske a dajte aspoň na pol hodinu do chladničky.  Potom vyberte, rozvaľkajte, vyložte cestom formu, ktorú vďaka tuku v ceste už nemusíte vymasťovať, naplňte plnou a dajte piecť do prehriatej rúry asi na 20 - 25 minút.

K tomu výborný chladený Urpiner a náročný deň po práci ste si určite spríjemnili.


No comments:

Post a Comment