Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 11 November 2013

Rizoto na červenom víne

Určite všetci viete pripravovať krásne tekuté a hebké rizoto. Ale už ste ho niekedy robili na červenom víne?



Takže si poduste na masielku na jemno nakrájanú cibuľu, pridajte ryžu (pre dvoch 140 gramov) a orestujte.
Následne prilejte prvé deci červeného vína a nechajte odpariť. Následne prilievajte vodu alebo vývar a varte ako klasické rizoto. Pár minút pred koncom pridajte druhé deci vína a varte odkryté až do vyparenia sa tekutiny. V tom istom čase pridajte aj parenicu nakrájanú na kocky. Po odstavení primiešajte trošku masielka a strúhaný syr - ja by som použila slovenský Vršatec, lebo sa pomerne dosť podobá na parmezán.

A už vám neostáva nič iné iba si ho vychutnať spoločne s pohárom dobrého červeného vína.

Dobrú chuť.

No comments:

Post a Comment