Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 15 November 2013

Slaný závin so zemiakovo-sardinkovou pnkou

Že to znie zvláštne? Veru, aj ja som toho názoru, napriek tomu je to rýchle jedlo na večeru alebo v prípade, že vás neočakávane prepadne návšteva, ktorej chcete ponúknuť niečo nezvyčajné.




Najjednoduchšie je, keď vám zostanú zvyšky uvarených zemiakov z obeda a v mrazničke máte lístkové cesto. Ja tam mám jedno pre istotu vždy, veď človek nikdy nevie, kedy sa mu môže zísť.

Cesto si nechajte rozmraziť. Roztlačte zemiaky na malé kúsky, pridajte jednu alebo viac konzerv (záleží od veľkosti slaného závinu, ktorý chcete vyrobiť) sardiniek (v oleji alebo v paradajkovom náleve - záleží len od vašej chuti) a spoločne premiešajte. Dochuťte. Rozvrstvite na cesto, zaviňte, potrite vajkom a dajte piecť do rúry.

Po vychladnutí, nakrájajte na kúsky a podávajte napríklad so šalátom z červenej cvikly.

Rýchle, čo poviete?

No comments:

Post a Comment