Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 11 December 2015

Gaštanové gnocchi s krémom taleggio a granátovým jablkom

Viem, viem. určite si teraz pomyslíte: A kde ja zoženiem syr taleggio a granátové jablko? ... Ak by sa vám to predsa len podarilo (veď v našom globalizovanom svete už neexistujú hranice pre nič), tak vám tento recept vrelo odporúčam.


Na gnocchi potrebuje 1 kg uvarených, vychladnutých a očistených zemiakov, ktoré rozpučíte a zmiešate s 200 g múky, 50 g gaštanovej múky, 2 menšími vajcami a soľou a muškátovým orieškom. Množstvo múky závisé od zemiakov a vajec. Ak je lepkavé pridajte múku, ak je príliš tvrdé pomôžte si trochouo mlieka. Cesto dobre premieste a nechajte odstáť.

Medzičasom sa môžete venovať príprave omáčky, na ktorú potrebujete pol litra mlieka, 200 g syru taleggio, 200 dusenej brokolice. Do mlieka dajte aspoň na hodinu odstáť nakrájaný syr taleggio (bez kôrky), aby sa dobre prepojili chute. Následne mlieko zohrejte a miešajt, aby sa vám syr nezhrudkavel, ale vytvorila sa krémová omáčka. Toto je najlepšie vo vodnom kúpeli.

Vytvarujte gnocchi a ozdobte ich vidličkou či do nich urobte prstom odtlačok, aby lepšie prijali omáčku.

Vo vriacej osolenej vode uvarte gnocchi. Akonáhle vystúpia na povrch, vyberte ich, dajte do misky, pridajte omáčku a pokrájanú dusené brokolicu. Premiešajte a podávajte posypané semienkami z granátového jablka.

P.S. množstvá sú pre 4 osoby

No comments:

Post a Comment