Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 14 December 2015

Fašírky z pohánky a kelu

Mňam. Musím sa priznať, ako ľahká večera po objedajúcom sa víkende sú naozaj výborné. A ich príprava netrvá vôbec dlho, dokonca si myslím, že namiesto vyprážania na panvici, by ste ich kľudne mohli spraviť pečené v rúre. No ale poďme pekne od začiatku.



Na tieto fašírky potrebujete: 400 g uvarených zemiakov, 300 g uvarenej pohánky, 4 nasekané a podusené cibuľky alebo jednu veľkú, 30 g strúhaného ovčieho syru, 1 vajce, štvrť uduseného kelu nakrájaného na kúsky.
Ja som si zjednodušila život a zemiaky nakrájané na malé kúsky som varila až do zmäknutia spoločne s pohánkou. Majú rovnakú dobu varenia. Medzičasom sa podusil aj kel na cibuľke. Všetky prísady zmiešajte v miske a nechajte vychladnúť. Inak sa vám samozrejme nebudú dať formovať fašírky a obaríte si ruky.
Ak je cesto pririedke, čo sa stáva hlavne po pridaní vajca, tak pridajte strúhanku a počkajte ako vám to zahustí. Inak sa môže stať, že to zahustíte priveľmi. Samozrejme nezabudnite dosoliť, ale to sa rozumie samé o sebe.

Následne mokrými rukami vytvarujte fašírky, ktoré obalíte v kukuričnej múke a následne vypražíte na olivovom oleji. nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri a môžete podávať.

Že s čím? No napríklad so sezónnym šalátom, jogurtom s mätou, hummusom, pikantnou zeleninovou omáčkou. My sme si ich urobili s hummusom a môžem povedať, že sa za nimi len tak zaprášilo. Dokonca nezostalo ani na zajtrajší obed.

No comments:

Post a Comment