Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 13 December 2015

Kelovofazuľová polievka

Veru nieje nič lepšie ako keď sa človek po dni strávenom vonku vráti domov, nájde zapálené v kozube a na sporáku ráno pripravenú polievku, ktorá zaručene zahreje. Len ju treba dokončiť.




Ako som spomenula, základ polievky si môžete pripraviť ráno a potom sa s kľudom vybrať na trhy, nákupy, či na lyžovačku.

Na masle s olejom si poduste asi pol strúčika cesnaku, pridajte pol kelu nakrájaného na pásiky, trochu poduste a následne pridajte 200 g už uvarených fazúľ cannellini (kľudne môžu byť aj z konzervy ak sa vám ich nechce variť, alebo ste si ich zabudli namočiť aspon pol dňa dopredu). Pridajte majoránku a rozmarín, podlejte vodou (ja ako vždy z varenia cestovín a tak menej solím) a poduste takmer domäkka. Môžete ale nemusíte pridať trochu paradajkového pretlaku pre farbu.

Toto by bol základ. Následne tesne pred večerou či obedom polievku nechajte zovrieť a dajte do nej vhodné krátke cestoviny a dovarte ich. Poprosím, naozaj dajte cestoviny len pred jedením a nie hneď ráno, alebo kedy budete pripravovať polievku - inak vám napuchnú do neskutočných rozmerov a rozvaria sa.

Podávajte posypané pikantnejším strúhaným syrom a pokvapkané olivovým olejom.

No comments:

Post a Comment