Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 26 August 2014

Cestoviny s paprikami

Ja som posledne pripravila dve variácie tohto receptu. V prvom ako základ použijete cibuľku a v druhom cesnak a hneď máte na stole dve odlišné jedlá s výbornou letnou chuťou.





Na oleji poduste cesnak, pridajte papriku nakrájanú na kúsky a duste domäkka. Pridajte nakrájané paradajky a duste asi 10 minút. Dochuťte soľou a korením. Pridajte nakrájané olivy a na záver spoločne s uvarenými cestovinami bazalku. Premiešajte a podávajte posypané syrom pecorino či parmezán. Ak nemáte radi olivy alebo máte doma kapary prinesené z dovolenky, tak hor sa s nimi do taniera. len nezabudnite, že kapary pred použitím musíte odslaniť vo vode.

Na druhý recept použite podusenú cibuľku, pridajte papriky a duste na miernom plameni asi 10 minút, dosoľte a rozmixujte ponorným mixérom na hladký krém (môžete ale nemusíte). Do panvice s krémom pridajte orestované píniové oriešky, na kocky nakrájané paradajky a strúhaný ovčí syr pecorino. Pridajte uvarené cestoviny a je to.

No comments:

Post a Comment