Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 26 August 2014

Plumcake so zeleninou

Tento slaný koláč je zaujímavým spestrením denného menu. Je vhodný rovnako na ľahký domáci obed či večeru, alebo obed do roboty či na letný piknik. Jemné cesto v sebe skývy slané prekvapenie v podobe zeleniny, ktorá mu dodá chuť a farbu. Samozrejme recept môže byť obmieňaný podľa ročného obdobia či chutí kuchára :)


Potrebujeme:
300 g múky, 40 g strúhaného syru, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 1 mrkva/baklažán/cuketa, pol papriky, 120 g údenej parenice, 3 vajcia, soľ, korenie a 1 suché droždie.

Najprv si očistite a nakrájajte zeleninu, ktorú podusíte na panvici alebo ugrilujete. Mrkvu nechajte trochu tvrdšiu, aby sa vám zbytočne nevyparila v ceste pri pečení v rúre. Zamieste si kysnuté cesto a nechajte ho vykysnúť spoločne so zeleninou, kým nezdvojnásobí svoj objem už vo forme, v ktorej ho chcete upiecť. Formu buď vymažte alebo bysteľte papierom na pečenie. Dajte piecť do predhriatej rúry na 40 minút pri 180 stupňoch. Pred krájaním nechajte vychladnúť. Podávajte spoločne s dusenou zeleninou, ktorú ste použili na jej prípravu.

Ja som ju vzala ako obed k moru, mňam. :)

No comments:

Post a Comment