Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 12 February 2015

Tarhoňa s artičokmi a sušenými paradajkami

Asi ste si už všimli, že máme celotýždňové menu naplnené artičokmi - bude to asi tým, že: a) chutia nám a b) ak ich kúpite viac, tak majú lepšiu cenu. A receptov je viac než dosť.

Takže potom ako som ich urobila ako omáčku na cestoviny, vyprážané, ryžový nákyp, plnené ... tak som ich urobila aj ako prílohu k cestovine. Recept pochádza pôvodne zo Sardínie, takže ako cestovina bola použitá fregola, ktorá sa veľmi podobá na našu tarhoňu. 


Očistite si artičoky, následne ich poduste na oleji spoločne s cibuľkou a cesnakom. Pridajte nakrájané sušené paradajky a duste ešte asi 10 minút. Dochuťte, ale pozor na soľ, sušené paradajky bývajú slané. Môžete použiť aj nakladané sušené paradajky.

Medzičasom si pripravte tarhoňu podľa návodu na obale, alebo vášho osvedčeného receptu. Po uvarení ju pridajte do panvice s artičokmi, premiešajte a nechajte premiesiť chute. A môžete podávať.

No comments:

Post a Comment